(Alla foton nedan tagna av Oscar Rosengren) 

En dobermann är en riktig allroundhund, som gärna hänger med på det mesta man företar sig med den - bruks, lydnad, agility, utställningar, drag och mellan varven ligga i soffan som en utmärkt fotvärmare. :-) Det är en brukshund, som absolut bör leva ett aktivt liv för att kunna utvecklas till en harmonisk och härlig hund - för det är väl vad alla vill ha? Läs mer om rasen här.

Våra hundar bor tillsammans med oss - inomhus - och alla valpar föds upp nära oss, för att de ska få så mycket erfarenheter som möjligt av ett normalt flock- och familjeliv. Vid 7 veckors ålder utför vi även en valptest enligt Lars Fälts metod, för att få lite mer hum om vilka hem som blir lämpligast för varje valp. Således är det också viktigt för oss att träffa alla valpspekulanter innan vi "lovar bort" någon valp.


Valparna som lämnar oss är självklart veterinärbesiktigade, avmaskade, fullständigt vaccinerade, ID-märkta, registrerade i SKK, och dolda fel-försäkrade. Allt enligt SKK:s regler. Vi uppfyller Svenska Dobermannklubbens krav för valphänvisning. Vi skickar även med ett häfte med tips och råd om hur man bäst tar hand om sin valp. Självklart finns vi här för Dig som valpköpare, som stöd och hjälp, när Du behöver det. Därför är det viktigt för oss med en nära relation till alla våra valpköpare.


Vårt mål är att föda upp mentalt och fysiskt friska och sunda dobermann, som älskar att arbeta. Självklart vill vi också att hundarna ska se bra ut. Den perfekta dobermannen finns nog inte (?), men vi strävar i alla fall efter att komma någorlunda i närheten med vår uppfödning!


Våra hundar, som vi använder i aveln, ska vara friska, mentaltestade, och gärna även utställningsmeriterade och bruksjobbade.

Det finns några "krav" vi ställer på Dig som valpköpare:

~ Vi vill att Du aktiverar hunden både fysiskt och mentalt, så därför vill vi att våra valpköpare tränar (och gärna tävlar)

  med sina hundar. Vi tipsar gärna om träning, och tränar vid önskemål tillsammans med våra valpköpare!
~ Hunden ska avmaskas och vaccineras regelbundet. Hör med din veterinär.

~ Vi vill att Du går - åtminstone - valpkurs, och gärna så tidigt som möjligt (efter 12-veckorsvaccinationen). Viktigt med

   socialiseringen!
~ Vi vill att Du tar ut hunden på mentalbeskrivning före 18 månaders ålder. Vi kommer att ordna en kull-MH när det

  närmar sig.
~ Hunden bör höftledsröntgas mellan 15 och 24 månaders ålder beroende på kön och storlek. (Vänta gärna 4 mndr efter

   löp!)
~ Vi ser gärna att hunden även tas ut på mentaltest (korning) och exteriörbeskrivning före fyra års ålder.
~ Kontakta oss så fort Du får problem, eller har något roligt att berätta om Era förehavanden!

~ Kom gärna på våra valp- och kennelträffar!
~
Och slutligen - älska Din hund för den den är!

Känner Du dig redo att ta dig an en dobermann?

Tveka då inte med att höra av Dig till oss! 

Vår uppfödning är godkänd av Miljö och Hälsa. 

Tips till ett lyckat hundköp!

Valpsocialisering - text på engelska

"Valpguide"

Mer om Dobermann

Nina & Patrik Karlsson
Boda Sandviksås
504 96 Bredared

Mobil: 070-603 73 76 (Dålig mottagning, SMS går bra)
Tel: 033-21 08 10

  ninasinkorg@hotmail.com
kennel@
kennelgrumium.se